Tarjoan suunnittelupalvelua johon kuuluu tarvittaessa konsultointi, 3d-mallinnus, työkuvat ym. dokumentointi ja tuotteen tai prototyypin valmistus. Käytössäni on Solidworks-ohjelmisto ja vuosien kokemus aiheen tiimoilta.

Tuotesuunnittelu

Vahvin osaamisalueeni on ohutlevy- ja levyrakenteissa, hitsatuissa- sekä mekaanisissa kokoonpanoissa. Koneistetuista osista on kokemusta jonkin verran. Valu- tae- sekä muovikomponenteista perustiedot.

Olen vieraillut urani aikana kymmenissä suomalaisissa ja ulkomaisissa alihankintayrityksissä joten näppituntuma käytännön valmistettavuuteen ja kustannustehokkaaseen suunnitteluun on vahva. Sanotaan, että 80% tuotteen kustannuksista synnytetään suunnittelupöydällä. Paljon on myös tehtävissä kustannusten hillitsemiseksi jos tunnetaan hyvin eri valmistustekniikoiden mahdollisuudet, rajoitteet ja tyypillinen laaduntuottokyky.

Työkalusuunnittelu, hitsausjigit

Olen ollut mukana monissa tuoteprojekteissa, joissa tuotteen valmistamiseen on tarvittu hitsausjigi. Jigejä on maailmassa monenlaisia ja moniin eri käyttötarkoituksiin.

Pitkän elinkaaren hitsausjigi on laaduntuottokyvyn ja katkeamattoman tuotannon kannalta avainasemassa. Jigin rungon pitää olla riittävän tukeva jotta se kestää vuosien keskeytyksetöntä tuotantoa muuttamatta muotoaan ja mittojaan. Lisäksi jigin tulee olla helppohuoltoinen, jotta voidaan minimoida tuotantokatkokset.

Monissa yrityksissä on sellainen tilanne, että jigejä kyllä tarvitaan ja käytetään, mutta niiden suunnitteluun ja valmistamiseen ei välttämättä ole mahdollista kohdentaa riittävästi resursseja. Hyvä jigi on panostus laatuun ja tehokkuuteen, siksi se maksaa yleensä itsensä myöskin takaisin.

Tarjoan jigien suunnittelupalvelua ja olen mielelläni mukana myös jigin säätö- ja ylösajovaiheessa. Laitekannan rajoitukset huomioonottaen myös jigien valmistus on mahdollista.

Kuljetustelineet

 Sarjatuotettavat hitsatut ja maalatut rakenteet tarvitsevat monesti erityisen kuljetustelineen, "räkin", jotta logistiikka saadaan sujumaan vaivattomasti ja tuotteet tulevat perille ehjinä. Kuljetustelineidenkin suunnittelu on yrityksissä monesti lisähommaa, joka lankeaa ei-kenenkään maalle. Tarjoan kuljetustelineiden suunnittelua ja niinikään valmistus on mahdollista laitekannan rajoitukset huomioon ottaen.